Potreban mi je savet u vezi CMSa. Nedavno smo prijatelj i ja razgovarali o mogućnostima pokretanja sajta koji će se baviti popularizacijom nauke, sa posebnim osvrtom na očuvanje životne sredine i primenu postojećih naučnih dostignuća u razvoju zelenih tehnologija. Ideja je nastal jer obojica već duže vreme imamo blogove sa ličnim stavovima o pomenutim temama. Budući da nemam nikakvo konkretno iskustvo sa CMS konceptom, rešio sam da se konsultujem sa vama drugari. Ja poznajem u izvesnoj meri programiranje CGI skripti u Python-u, Perl-u i u manjem obimu PHP-u, kao i povezivanje iz pomenutih jezika sa PostgreSQL i MySQL bazama. Znanje koje je povezano sa bioinformatikom i hemoinformatikom, a koje je verovatno primenljivo i u opštem slučaju. Ipak, razvoj sajta od nule je pozamašan posao, debagovanje još pozamašniji, a budući da će sajt imati mahom autore koji nisu dovoljno upućeni u programiranje, pa čak ni u HTML, to je CMS zasigurno najbolje rešenje u pomenutom slučaju.
Razmatrali smo Joomla! i Drupal. Na internetu gotovo da su mišljenja podeljena u odnosu 50 : 50...
Hvala