Nije da kukam, samo mi nije jasno zašto...
LM, da ponovim, upgrade kernela na 14.1 (koji je do tad više od 2 god radio kao sat) bez ikakve greške, naravno da znam da posle petljanja sa kerenlom mora da se odradi "lilo" i tu nije izbacio nikakvu grešku, taj dan nisam radio restart, normalno pred spavanje ugasim komp, sutradan ja na poslu i žena me pita šta je sa kompom, ja je slušam i trepćem

dođem kući i imam šta videti, u prvom postu opisana situacija, ajde da neće da podigne taj upgrade-ovani slack, ali neće ni 14 ni mint koji su normalno radili do tad.
Posumnjam ja u sebe u gurnem neki matori lubuntu live, odradim chroot, opet odradim "lilo", restart, ista stvar, zatim instaliram taj lubuntu sa namerom da njegov grub upišem u MBR i nadom da će podići slack 14.1, i stvarno počne pokretanje sistema, ali dobijem samo konzolu, tu zaključim da sa promenom kernela moram i Nevidijin driver ponovo da instaliram, odradim i to i pokreće se X, sve normalno radi, osim lilo-a.
Posle sam nešto petljao sa particijama i zeznuo sam root za 14.1, reko' kad moram nanovo instalirati sistem, idem odmah na 14.2.
Onda na 14.2 instaliram deadbeef i neće da ga pokrene, kao što nije hteo na 14.1 posle instalacije popcorn-a i tako se ja unazad 20ak dana mačujem sa voljenim nam slackom
E da, dopisivao sam se sa stereom na četu, pa sam zaboravio da u ovoj temi nisam napisao sve što sam napisao u prepisci sa stereom (sorry), zato izgleda sve nedorečeno.
I tako...