Kako poterat xine da igra dvd? [Reseno]
Moderator: Urednik
Jesam. Evo da budem jos tacniji, sledece mi pise:
U konzoli
Xine
U konzoli
Code: Select all
libdvdread: Using libdvdcss version 1.2.10 for DVD access
libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
libdvdread: Using libdvdcss version 1.2.10 for DVD access
libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.IFO failed
libdvdnav:DVDOpenFileUDF:UDFFindFile /VIDEO_TS/VIDEO_TS.BUP failed
libdvdread: Can't open file VIDEO_TS.IFO.
Kod mene radi normalno, bez nekog cimanja. naravno, ja odmah nakon instalacije sistema ubacujem libdvdcss i libdvdread, kao i libdvdnav (sve ih imas na slackbuilds.org, i jako su mali, tako da skidanje i instaliranje nije problem).tux wrote: Nikako da uspem pokrenuti dvd preko xine. Probao sam uraditi kako pise u njihovom faq-u, al nece ni dalje.
Jel je ko uspeo? Ili da skinem mplayer i gomilu zavisnost s njim?
Sto se tice MPlayera.. pa nema on bas "gomilu" zavisnosti, uz ove koje sam vec nabrojao ima jos samo Lame, mada ni to nije neophodno za reprodukciju DVD sadrzaja. Znaci za MPlayer skidas samo jedan paket kodeka (koji sadrzi sve kodeke koji su ti potrebni) , sam MPlayer, i pomenute biblioteke, vise zavisnosti nema.
Mozda si misio na VLC player, posto za njegovo kompajliranje treba bukvalno vagon zavisnosti (i uz tu najnovije vrezije zahtevaju i QT4), ali srecom Alien BOB je VLC spakovao u jedan .tgz paket, koji je dovoljno da instaliras bez razbijanja glave oko zavisnosti.
Sva tri plejera pustaju DVD filmove bez problema, s tim sto MPlayer jos uvek nema dobru podrsku za DVD menije, dok druga dva nemaju problem sa tim.
edit:
Jesi probao da pustius neki drugi DVD, mozda je problem do diska?
Uz to, mozda nema previse veze, ali probaj da unmountujes DVD, i onda u Xine-u klikni na "DVD", umeo je da zeza ako je DVD vec mountovan, mada se to meni odavno nije desavalo.
Last edited by Andersen on 19 Feb 2009, 17:18, edited 1 time in total.
Evo izbrisacu ovaj pa cu stavit ta 3 liba s slackbuild-a.
Hm simpatican mi je slacky i obicno tamo gledam prvo.
Hm simpatican mi je slacky i obicno tamo gledam prvo.
Dobar je dvd, na ubuntu radi. Probao sam i to isto.mplayer - 20090112 - Slackware 12.2 (multimedia)
Pacchetto
MPlayer (Linux media player)
Movie player for linux (runs on many other Unices, and non-x86
CPUs, see the documentation) It plays most MPEG, VOB, AVI
OGG/OGM, VIVO, ASF/WMA/WMV, QT/MOV/MP4, FLI, RM, NuppelVideo
YUV4MPEG, FILM, RoQ, PVA files, supported by many native, XAnim
and Win32 DLL codecs. You can watch VideoCD, SVCD, DVD, 3ivx
DivX 3/4/5 and even WMV movies, too (without the avifile library)
Homepage
http://www.mplayerhq.hu/design7/news.html
Autore
Loris
Data
12-01-2009
Dipendenze
amrnb, amrwb, celt, dirac, directfb, enca, faac, faad2, jack-audio-connection-kit, lame, libdca, libdv, libdvdread, libdvdnav, libmpcdec, libnemesi, libsamplerate, lirc, lirccd, lksctp-tools, live555, netembryo, openal-soft, schroedinger, speex, twolame, x264, xvidcore
Last edited by tux on 19 Feb 2009, 17:20, edited 1 time in total.
Ne znam da li si video ovo, editovao sam prethoddnu poruku u isto vreme kad si ti poslao prethodnu:
Bas zato sto kompajliram sam, znam da je vecina zavisnosti koje Italijani pominju u tom opisu koji si dostavio, ili vec instalirana, ili nije neophodna osim za neke "egzoticne" stvari.
Dakle jednostavno, kada instaliram MPlayer, ja prvo instaliram libdvdcss, libdvdread,libdvdnav i lame (sve skupa ima par megabajta mozda), i naravno onaj paket kodeka koji sam pomenuo, i sasvim normalno gledam bilo kakav video sadrzaj koji mi padne pod ruku, od DVD-a do flv fajlova skinutih sa youtube-a. Jedini problem sa MPlayerom je sto mu je podrska za DVD menije jos uvek losa, ostalo je ekstra.
I zaboravih da pomenem SMPlayer koji je zapravo frontend za MPlayer, ali koji jako lepo izgleda, i unosi jos neke dodatne opcije, jako korisne,tako da ako vec instaliras MPlayer probaj i njega.
Inace, MPlayer i VLC su dva najbolja media playera koji postoje, bar ja ne znam za neki bolji, ni za Linux ni za M$ sisteme, iznenadilo bi me da postoji nesto bolje.
slacky.eu je dobar, tu imas binarnu verziju, mada ja vise volim da skinem source, i kompajliram za sebe, odnosno za svoju masinuedit:
Jesi probao da pustius neki drugi DVD, mozda je problem do diska?
Uz to, mozda nema previse veze, ali probaj da unmountujes DVD, i onda u Xine-u klikni na "DVD", umeo je da zeza ako je DVD vec mountovan, mada se to meni odavno nije desavalo.
« Last Edit: Today at 17:18 by Andersen »
Bas zato sto kompajliram sam, znam da je vecina zavisnosti koje Italijani pominju u tom opisu koji si dostavio, ili vec instalirana, ili nije neophodna osim za neke "egzoticne" stvari.
Dakle jednostavno, kada instaliram MPlayer, ja prvo instaliram libdvdcss, libdvdread,libdvdnav i lame (sve skupa ima par megabajta mozda), i naravno onaj paket kodeka koji sam pomenuo, i sasvim normalno gledam bilo kakav video sadrzaj koji mi padne pod ruku, od DVD-a do flv fajlova skinutih sa youtube-a. Jedini problem sa MPlayerom je sto mu je podrska za DVD menije jos uvek losa, ostalo je ekstra.
I zaboravih da pomenem SMPlayer koji je zapravo frontend za MPlayer, ali koji jako lepo izgleda, i unosi jos neke dodatne opcije, jako korisne,tako da ako vec instaliras MPlayer probaj i njega.
Inace, MPlayer i VLC su dva najbolja media playera koji postoje, bar ja ne znam za neki bolji, ni za Linux ni za M$ sisteme, iznenadilo bi me da postoji nesto bolje.
Last edited by Andersen on 19 Feb 2009, 17:33, edited 1 time in total.
Uh.. sorry, nekako sam uspeo da preskocim to sto si napisao za DVDtux wrote: JesamZnaci nije hteo ni tako.Dobar je dvd, na ubuntu radi. Probao sam i to isto.
Hvala, sad cu probam onda sa xine, ako nece, onda cu skinut mplayer.
Ajd' probaj Xine sa tim novim libdvd* stvarcicama, i pokreni ga kao unmountovanog, pa ako nece ti javi sta "kaze", probacemo nesto da smislimo, ne verujem da je neki veliki problem, jednostavno mora da radi
A jesi probao Kaffeine, i jesi li probao neki drugi DVD film?
I još, jesi instalirao libdvdcss2, libdvdread i libdvdnav ??
I još, jesi instalirao libdvdcss2, libdvdread i libdvdnav ??