Možda nekog bude interesovalo.
Offtopic
Moderator: Urednik
Intervju sa Borisom Aranđelovićem sa Kragujevačkog Kanala 9 (2009 ili 2010)
Mene naravno interesuje. Skoro sam bio sa Zeletom u Kragujevcu, on je svirao na dva albuma sa Smakom.
Najda nije loš pevač ali nikada nije mogao da zameni Aranđelovića.
I što je najžalosnije, vlasti posle 05. oktobra su u najbukvalnijem smislu ispalili i to malo rock muzičara kojih je ostalo.
Sada kada pogledam na RTS 2, mislim da se zove Jelen Top 10, ono je blagi užas na šta je spala rock scena u Srbiji.
Bendovi poput Darkwood Duba, Block Outa, E-Playa je druga liga bendova. Dobri su oni ali samo za drugu ligu.
Naravno, baš kako i Aranđelović kaže, država je kriva i taj prokelti pink koji je zarazio mlade sa turbo folk, ne mogu da je nazovem muzikom, pre će biti turbo folk nekulturom.
Najda nije loš pevač ali nikada nije mogao da zameni Aranđelovića.
I što je najžalosnije, vlasti posle 05. oktobra su u najbukvalnijem smislu ispalili i to malo rock muzičara kojih je ostalo.
Sada kada pogledam na RTS 2, mislim da se zove Jelen Top 10, ono je blagi užas na šta je spala rock scena u Srbiji.
Bendovi poput Darkwood Duba, Block Outa, E-Playa je druga liga bendova. Dobri su oni ali samo za drugu ligu.
Naravno, baš kako i Aranđelović kaže, država je kriva i taj prokelti pink koji je zarazio mlade sa turbo folk, ne mogu da je nazovem muzikom, pre će biti turbo folk nekulturom.
+1Broker wrote:Najda nije loš pevač ali nikada nije mogao da zameni Aranđelovića.
Najda je dobar, ali Boris je legenda.
hmmm...nešto u zadnje vrijeme češće koristim Debian xfce i sad kad sam opet bootao Slack, čini mi se nekako tromiji 
Udruga SOK - službena stranica
Spreman sam umrijeti časno, ali ako nečasno, onda ništa
@Broker pogledaj Prockovnik emisija od 1950 godine do 2000 godine Rok scena u Srbiji
Mnogo je dobra emisija, ogledao sam je vise puta. Ima 40 epizoda 
Moraću prvo da je potražim, hvala na predlogu Savo. 
+1Sava wrote:@Broker pogledaj Prockovnik emisija od 1950 godine do 2000 godine Rok scena u SrbijiMnogo je dobra emisija, ogledao sam je vise puta. Ima 40 epizoda
Ima na Youtube-u. Uskoro planiraju i izdavanje serije DVD-a (na kojima bi se moglo naći i nešto dodatnog materijala).
E ne znam ti ja to prijatelju.Shicy wrote:hmmm...nešto u zadnje vrijeme češće koristim Debian xfce i sad kad sam opet bootao Slack, čini mi se nekako tromiji
Debian je unstable (Sid), a verzija kernela u Slackwareu je 3.2.29-smp, u lilo.conf piše da boota vmlinuz, njega desnokliknem i dobijem, između ostalog, i ovo:
vmlinuz-huge-smp-3.2.29-smp
vmlinuz-huge-smp-3.2.29-smp
Udruga SOK - službena stranica
vmlinuz je obično samo simbolički link na kernel koji je u upotrebi. Kod tebe je u upotrebi huge kernel.
Huge kernel već sadrži gomilu drajvera, što ga čini sporijim i tromijim.
Preporuka je preći na generic. Samo što generički kernel podrazumeva i ručno kreiranje initrd slike. Imaš ovde malo više o postupku:
http://docs.slackware.com/slackware:beg ... ric_kernel" onclick="window.open(this.href);return false;
Doduše slagao sam za Debian, imao sam do pre neki dan instaliran Stable u VirtualBoxu. Isto Xfce varijanta. Ali nisam se igrao sa unstable.
Huge kernel već sadrži gomilu drajvera, što ga čini sporijim i tromijim.
http://docs.slackware.com/slackware:beg ... ric_kernel" onclick="window.open(this.href);return false;
Doduše slagao sam za Debian, imao sam do pre neki dan instaliran Stable u VirtualBoxu. Isto Xfce varijanta. Ali nisam se igrao sa unstable.