Ubuntu Linux distribucija

Odeljak za diskusije o ostalim Linuks distribucijama i drugim *NIX-like operativnim sistemima

Moderator: Urednik

Povremen korisnik
Povremen korisnik

Post Napisano: 30 Apr 2012, 21:58

laikeexpert, ako volis cinnamon, a vidim nisi neki ljubitelj unity, odgovor ti se sam namece....Linux MInt...da grubo kazemo da je to ubuntu bez unity lauchera, kod koga je cinnamon glavno graficko okruzenje.

Poznata ličnost
Poznata ličnost

Post Napisano: 30 Apr 2012, 22:19

Pozdrav za Sreten

Cinnamon ili MATE na Ubuntu = Ubuntu

Image

Licno mislim da je Unity veoma nesrecno rjesenje.

I Cinnamon i MATE su dati kao mogucnost korisnicima
kojima ne odgovara Unity ili ga uopste ne zele,
da mogu na iole normalan nacin da nastave rad sa Ubuntu-om :)

Cinnamon
http://cinnamon.linuxmint.com/
MATE
http://mate-desktop.org/

P.S.
Long live linux
Resistance is futile, you will be asimilated!Ubuntu
http://laikexpert.googlepages.com

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post Napisano: 30 Apr 2012, 22:58

MATE sam probao i mogu da kažem da je na Mint-u mnogo bolje integrisan i lepše izgleda odmah nakon instalacije. Ovde je sve oštro i nekako staro deluje :)
Cinnamon nisam probao i ne verujem da ću. Za Unity mogu da kažem da je pravo iznenađenje. Koristio sam Unity u 11.10 verziji zbog bloga i znam kako je radio. Ovo sad je odlično. Bar do sada... Za kasnije - videćemo.

Elitni član
Elitni član

Post Napisano: 30 Apr 2012, 23:09

privicicemo se mi i na unity pa cemo plakati i kukati jednog dana kada ga ukinu....

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post Napisano: 01 May 2012, 19:55

Moguće, al ja nikako...
Baš sam na druženju pričao da Unity možda i ima neku dobru logiku na tačskrinu (probao sam na jednom pad-u), ali da za sada uvek padne gnome-session-fallback za svakodnevni rad.

Elitni član
Elitni član

Post Napisano: 02 May 2012, 01:04

smatram da je unity prilicno nagla promena u linux svetu, niko nije ocekivao da ce to da ispadne, prakticno, niko se njemu nije nadao. Prvi put smo se s njim susreli u verziji 11.04 cini mi se (ako ne racunamo beta izdanja). Mislim da je njihova greska jedino to naglo uvodjenje unity-ja, da su radili postepeno, niko se ne bi zalio i mozda bi zadrzali stare a mozda i pridobili nove korisnike :)

Elitni član
Elitni član

Post Napisano: 13 May 2012, 00:36

Evo, danas sam isprobao 12.04
cini mi se, ovako, na prvi pogled, da nema niceg novog, osim sto mi radi NET savrseno, malo li je ;)

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post Napisano: 13 May 2012, 14:05

bojce wrote:Moguće, al ja nikako...
Baš sam na druženju pričao da Unity možda i ima neku dobru logiku na tačskrinu (probao sam na jednom pad-u), ali da za sada uvek padne gnome-session-fallback za svakodnevni rad.
Slažem se, Fallback Mode je zakon i ne samo na Ubuntuu več ga i na Sleku koristim.

Meni tu nije potpuno jasno, kako za desktop mašine prave okruženja za tablične računare i smart telefone. :question:

Dobra vest je da su Ubuntu developeri na skorašnjem samitu došli do dogovora da će Gnome biti default GUI u narednom izdanju Ubuntua.
http://www.mycity.rs/Linux/Zbogom-Unity ... Gnome.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Testirah Alfu 12.10 i opet je Junti jedini GUI. Nadam se kako je najavljeno do finala da će to biti izmenjeno.

Post Reply