Scroll
Moderator: Urednik
Ja uvek odradim xorgconfig, pri svakoj instalaciji, ali to nije resavalo problem, pa sam obicno rucno podesavao xorg.conf.
Medjutim, onda su se pojavili noviji drajveri za nVidia graficke, koji automatski podesavaju xorg.conf i resavaju taj problem.
edit:
zaboravih da napomenem na koji sam problem mislio, radilo se o scroll-u, a ostalo mi je uvek bilo ok.
Medjutim, onda su se pojavili noviji drajveri za nVidia graficke, koji automatski podesavaju xorg.conf i resavaju taj problem.
edit:
zaboravih da napomenem na koji sam problem mislio, radilo se o scroll-u, a ostalo mi je uvek bilo ok.
Last edited by Andersen on 01 Oct 2008, 12:14, edited 1 time in total.
-
To prvi put cujem, ja nikad skoro nisam radio xorgconfig. i uvek mi podigne X, bez problema, e sad zavisi od podesavanja, lepo kucasDimitry wrote: Meni uopste nece da se podigne X ako ne uradim xorgconfig pre nego sto pokusam da ga podignemNe znam zasto ali tako je od uvek
![]()
Code: Select all
startxI sve ce ti greske prijaviti tokom podizanja X-a, doduse postoje i log-ovi, mada srecom do sad mi nisu tebali.
Ja dosad nikad problema nisam imao, gde god sam instalirao Slack, a verujte da sam ga dosta puta instalirao, i na raznima masinama, cim se podigne system, napravim user-a, i kucam samo startx radi bez problema, osim naravno sitnih podesavanja ekrana, grafike, scrool-a, keyboard-a, itd. posto to uglavnom ponesto dotreram, sad sve zavisi od masine.
Last edited by branko on 01 Oct 2008, 11:39, edited 1 time in total.
Meni se na starom laptopu (PIII na 850) desavalo da nece da pokrene komandu "startx" bez prethodno odradjenog "xorgconfig"-a. Jos od slaka 10.1...tek instaliranjem 12.0 verzija sam primetio (slucajno) da se scroll sredio posle odradjivanja "xorgconfig" komande
nije važno samo raditi ono što voliš...važnije je voleti ono što radiš
xorgconfig se preporučuje da ne bi došlo do grešaka u prikazu na ekranu kad se digne grafičko okruženje, da bi se x-serveru prosledili pravilni podaci o hardveru potrebnom za rad x-servera. Međutim, standardne konfiguracije su uglavnom dobro prepoznate od strane x-servera novije generacije, pa xorgconfig u tom slučaju nije neophodan.

-
Prijatelj forumaoffline - Posts: 189
E pa ne znam, on podigne nesto. Kao da krene da podize X i onda se sve zamrzne, i moram da restartujem racunar. A kada uradim xorgconfig i podesim vsync range i horiz. ref. rate i rezolucije sve proradi. Imam nVidia GeForce 8500GT i Samsung SyncMaster (sad zaboravih model, TFT 17' na kraju ima oznaku N)branko wrote:To prvi put cujem, ja nikad skoro nisam radio xorgconfig. i uvek mi podigne X, bez problema, e sad zavisi od podesavanja, lepo kucasDimitry wrote: Meni uopste nece da se podigne X ako ne uradim xorgconfig pre nego sto pokusam da ga podignemNe znam zasto ali tako je od uvek
![]()
Code: Select all
startx
I sve ce ti greske prijaviti tokom podizanja X-a, doduse postoje i log-ovi, mada srecom do sad mi nisu tebali.
Ja dosad nikad problema nisam imao, gde god sam instalirao Slack, a verujte da sam ga dosta puta instalirao, i na raznima masinama, cim se podigne system, napravim user-a, i kucam samo startx radi bez problema, osim naravno sitnih podesavanja ekrana, grafike, scrool-a, keyboard-a, itd. posto to uglavnom ponesto dotreram, sad sve zavisi od masine.
-
Dimitry, nije problema uopste, ne kazem da radi na svakom sto posto, ali na svim masinama koje sam instalirao je radilo glatko bez toga, a ne tvrdim da kod tebe bi radilo i da ti sad lazes nas il tako nesto, znaci verujem ti, sve je moguce, sto se tice graficke ja imam 8600, i sa njom radi, mozda ti problem pravi monitor. Nego da ne duzimo, ja sam se malo zaucio kad sam cuo da bez toga ne radi, a sad verujem da je i to moguce, jer mogli bi ovako sto godina, da se raspravljamo, meni radi, a tebi ne itd...
Ja se nadam da nisam nikoga uvredio, ako jesam bilo je slucajno, ne predvidjeno.
Pozz
Ja se nadam da nisam nikoga uvredio, ako jesam bilo je slucajno, ne predvidjeno.
Pozz
-
Kod mene ova varijanta za scroll nije uspela iz prve. Samo sam jos skinuo komentar ispred reda
Option "Protocol" "Auto"
i proradilo je... Eto valjda ce nekom biti od pomoci. To sam zapravo video ovde:
http://www.linuxforums.org/forum/periph ... 9-1-a.html
Option "Protocol" "Auto"
i proradilo je... Eto valjda ce nekom biti od pomoci. To sam zapravo video ovde:
http://www.linuxforums.org/forum/periph ... 9-1-a.html
Ljudi ja nema u sekciji "InputDevice" red "InputDevice" Option "Protocol" "PS/2"
Sta da radim?????
Sta da radim?????
-
tacno tako..ni ja nemam...stoga nemogu da editujem xorg.conf :S.... i da podesim tockitj na misu
E sredio sam ja kod mene, sutra kad dodjem iz skole obljasnicu ti kako da namestis...Bl00daXe wrote: tacno tako..ni ja nemam...stoga nemogu da editujem xorg.conf :S.... i da podesim tockitj na misu