Ahaha, Mladene

Ja sam Mandrake 8 reinstalirao bar 10 puta, a kako se sećam ubrzo se pojavio 8.1 ili 8.2, ne sećam se više kako sam nabavljao verzije, ali se sećam da sam taj novi 8.1 kupio kada smo išli sa školom na BG Sajam knjiga te 2001. i to na Platoovom štandu, tada su diskovi bili dž. sve originali naravno

Kupio sam i XP i MS Visual studio 6.0 i to Enterprise sa sve DBMS alatima za nekih 700 din. što je tada bila solidna kinta za džeparac jednog sedamnaestogodišnjaka, ali verovatno tek 0,0001% od cene tih paketa u SADu

Elem, ja sam tada linux doživljavao kao zamenu za Windows, i tek negde pred kraj te godine nabavio knjigu UNIX koja je bila u dva toma u izdanju CETa, čini mi se, negde iz sredine 1990tih, ali je fino pokrivala bash i csh i imala priču o UNIX-u tako da sam tek pomoću te knjige skapirao da UNIX nije fensi grafički OS. :)
Slackware sam prvi put instalirao tek 2007, ako se ne varam, nekako se bolje sećam događaja kada sam bio tinejdžer nego kasnije, nekako su kasnije stvari išle brzinom svetlosti, sve je mnogo ozbiljno, a i danas jedva 'vatam korak sa vremenom. A baš bih voleo da se negde bavim pravim terenskim naučnoistraživačkim radom, Subsaharska Afrika bi mi neviđeno legla.