Skoro 10 godina sam u gaming industriji, radim na razvoju igara, i mogu vam reći da još nisam video nigde da neko aktivno radi razvoj na amd platformi. Uvek je u pitanju Intel/Nvidia kombinacija. A na poslovnom laptopu mi je Intel grafika. Razlog što se koristi ta kombinacija je stabilnost i pouzdanost. Većina firmi neće puno vremena da troši na eksperimente sa drugim cpu i gpu, proba se na par računara i ako nisu zadovoljni više se ne vraćaju na AMD cpu i drže se proverene kombinacija Intel/Nvidia.
Video sam neke pokušaje da se koristi AMD procesor ponegde ali te mašine su, kao po pravilu, vrlo brzo menjane za one koje imaju Intel cpu. AMD grafiku, u gaming industriji, sam sreo svega par puta i to kod 3D modelara a i oni nisu mogli da iskoriste GPU render već opet ide render preko cpu.
Naravno da je moguće da negde ima izolovani slučaj pa da neko zapravo radi razvoj i na AMD cpu i gpu ali to je neki jako mali procenat.
Još da veliki igrači hoće da se osvrnu i na linux i da naprave da im endžini rade i pod linuxom, to bi bio lep vetar u leđa za linux ali to se neće desiti...
Naravno, tema je igranje a ne razvoj ali zašto da ne pomenemo i razvoj igara