Elem, paralelno sam postavio upit i na LQ, vezano je za "libvirt" paket na Slackware 15 64-bit.
Libvirt je bitan paket za funkcionalnost procesa Qemu-KVM i virt-manager-a. Zamisao je da imam virtuelne masine na platformi bez GUI-a. Znam da se ovo namesta kao od sale na RHEL/fork-ovima, ali meni treba Slackware, jer mi obavlja vise funkcija i prepoznaje JFS, koji ne radi na drugim distro-ima. Oduvek imam JFS na Slack-u i veoma sam zadovoljan, ne bih da ga menjam i komplikujem sa podacima i formatiranjem dosta diskova u drugi FS.
Greska koja mi ne da da nastavim prilikom build-a ove biblioteke je vezana za Qemu konfiguracioni fajl, koji fali na 2 mesta, iako je Qemu-agent i Qemu instaliran bez ikakvih problema. Greska:
sed: can't read /tmp/SBo/package-libvirt/etc/libvirt/qemu.conf: No such file or directory"
Takodje, greska za qemu.conf se javlja i za lokaciju /etc/qemu/qemu.conf, koja nestaje kada kreiram taj fajl. Znam da to nije resenje, ali morao sam da probam, da vidim hoce li proci, ali to ne mogu da isprobam za /tmp, jer se prilikom build-a fajl obrise iz /tmp. Siguran sam da je neka sitnica u pitanju, ali usao sam u loop.
Koristim SBopkg, ali isti problem je i kada rucno probam sa skinutim fajlovima sa Slackbuilds.
Pored libvirt-a, posle treba da se instalira i libvirt-python i libvirt-glibc, koji su zavisni od njega (dependencies). Takodje je "yajl" dependency od "libvirt".
E sad, verujem da se neko igrao sa ovim na starijoj 14.2 verzijom, ali po guide-u se preporucuje 15. A i taj guide je inace poseban sa stage-ovima, prolazio sam i kroz njega i isto se zaustavio na stage3 ili 4 kada sam dobio istu gresku... Inace, ako neko zna, koja je fora sa ./config za "preliminaries" iz ovog guide-a, kako se pokrece, apsolutno nigde nije to objasnjeno..?
https://docs.slackware.com/howtos:emula ... ge_install