GIMP Dodaci

Grafika, DTP, CAD i dizajn

Moderators: Sinisa, Urednik

Post Reply

Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4604
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 09 May 2016, 12:30


Gimp je proširiv dodacima pisanim u scheme, python, perl, tcl i c programskim jezicima. Takođe postoji i nezvanični dodatak koji omogućava pisanje dodataka u Ruby programskom jeziku. Dodaci mogu biti različitih vrsta: od podrške za uvoz i izvoz novih formata do filtera za transformaciju ili poboljšanja slike.

Do skoro je centralno mesto za objavljivanje i preuzimanje GIMP dodataka bio GIMP Plugin Registry, ali ovaj sajt se trenutno nalazi u procesu restruktuiranja. Spisak objavljenih dodataka je još uvek dostupan na sledećoj strani: http://registry.gimp.org/glossary/a

Ovu temu sam otvorio kako bismo mogli predstaviti neke od korisnih dodataka za GIMP koje koristimo ili nalazimo korisnim.Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4604
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 09 May 2016, 12:41


Da bi ispratio temu vezanu za OS X, predstaviću vam GIMP ICNS dodatak.

gimp-icns

Gimp-icns je dodatak koji omogućava otvaranje, kreiranje, uređivanje i čuvanje ikona u OS X ICNS formatu. Ovaj dodatak je dosta mator (2004) i koliko mi je poznato više se ne održava. Iz mog iskustva neke ICNS ikonice otvara, druge, uglavnom novijeg datuma, ne otvara. Što bi rekli ameri YMMV (vaša kilometraža će varirati). Ali bolje išta nego ništa, zar ne?

P.S. Pojedinačne ikonice u zbirnoj icns datoteci će biti uvezene kao slojevi. Budite pažljivi kod izvoženja da ne "spljosnete" (flatten) slojeve.

Slike
Screenshot_2016-05-09_13-40-51.png
Preuzimanje
https://github.com/brion/gimp-icns" onclick="window.open(this.href);return false;
https://sourceforge.net/projects/gimp-mac-helper/" onclick="window.open(this.href);return false;


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests