Juče sam baš razmišljao, šta bi najtvrđi korisnici Sleka (vi) koristili od distribucija da Slek, ne daj Bože (pu, pu, pu
Ja iskreno pojma nemam iako sam isprobao sve živo. Jedino na čemu sam se zadržavao su Mint, Debijan i Arč.
Debijan više ne bih sigurno. Prvo, dosadan mi je. Drugo, vodi neki svoj krstaški rat (free-non free). Ni jedna verzija mi više ne odgovara u potpunosti jer stable je previše mator i nije za desktop upotrebu osim eventualno uz backports ali to je druga priča. Testing me smara sa apdejtima a zna i on da pukne s vremena na vreme pa zakrpa može i dugo da se čeka.. Sid neću ni da komentarišem jer praktično nije uopšte za desktop osim za one koji baš imaju mnogo znanja i vremena da se sa tim zezaju.
Arč je previše bleeding za mene, mator sam više za zaiebanciju sa tim dok Mint imam instaliran na desktopu samo zbog žene.
Možda bi i pored svih poznatih nedostataka Fedora bila izbor za mene. Zanimljiva mi je za rad i otprilike mesec dana nakon izlaska verzije postaje potpuno upotrebljiva. Dozvoljava version skip..
Možda bih se oprobao i u FreeBSD vodama..
Dakle?