wi fi za kde

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 176
Joined: 07 Sep 2013, 18:13
Location: Novi Sad

Post Napisano: 25 Nov 2013, 23:56


Pozdrav druzino :-) uz pomoc sterea sam uspeo da instaliram slackware. sada posto koristim kde zaglavio sam sa internetom ,tacnije nemam ga pa nolim nekog iskusnijeg ko koristi kde da mi kaze kako da podesim internet jer ovo sada kucam sa telefona.

p.s. hvala stereo ,ti ode a ja nisam stigao ni hbala da kazem :-(
The quieter you become the more you are able to hear.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2792
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 25 Nov 2013, 23:59


Ništa ne brini, sve sam video ;)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 176
Joined: 07 Sep 2013, 18:13
Location: Novi Sad

Post Napisano: 26 Nov 2013, 12:21


System:slackware 14.1 kde/xfce svejedno 32 bitni
Masina:asus k50in
eto to je to... Samo me konektujte na internet :'(
The quieter you become the more you are able to hear.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2792
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 26 Nov 2013, 13:05


Već sam ti pisao ali evo opet. Ako ti izbaci grešku napiši je tačno kako ide da znamo o čemu se radi.
Ovo ti je za Xfce, za KDE nemam pojma...
Ovo sve radiš kao root dok se ne kaže drugačije.

1. isključivanje wicd ako ga ima u /etc/rc.d/ - ovo ti nisam napisao ranije, zaboravio sam na to.

Code: Select all

# chmod -x /etc/rc.d/rc.wicd
2. pokretanje network managera, koji će ti raditi sa mrežama

Code: Select all

# chmod +x /etc/rc.d/rc.networkmanager
# /etc/rc.d/rc.networkmanager start
3. izlaziš iz root naloga i proveravaš applet koji će se pojaviti pored sata

Code: Select all

# exit
$ nm-applet
Kad budeš ugasio terminal, ugasiće se i nm-applet. Ako si proverio i sve radi, ne izbacuje greške nigde, onda pritisni alt+F2 kombinaciju tastera i ukucaj nm-applet. To će ti dati applet pored sata i ostaće tu svaki put kad budeš startovao sistem.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 176
Joined: 07 Sep 2013, 18:13
Location: Novi Sad

Post Napisano: 22 Jan 2014, 22:01


ghm samo da kazem da je proradio wi-fi za kde i pali se automacki sa sistemom al ne vidim graficki taj program sto mi omogucava net tj ocu da kazem nema ga dole desno u taskbaru.. ima samo ona ikona sto predstavlja net preko zice tj kabla i kad tu kliknem wi fi je onemoguce a ja i dalje imam neta i koristim wi fi :)
The quieter you become the more you are able to hear.


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests