Video klipovi vezani za Linux svet
Moderator: Urednik
Ovih dana je aktuelna Sinergija
Ako bi na sva tri racunara imao istu neku aplikaciju (npr. Gimp). Gimp je otvoren na prvom racunaru i radis nesto u njemu, mozes li da ga prevuces na drugi racunar ali da ostane sve to sto si radio. Znaci radis u Gimpu i zatrebati slobodan prostor na desktopu da otvoris neki drugi program, ali ti je bitno da gimp ostane otvoren . Samo prevlacis gimp na drugi racunar i to je to. Nadam se da si me razumeo. Znam da moze ovo ako je vise monitora na jednom racunaru, a moze li na ovom tvom primeru?
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.
Jok da ja znam da to može.
Ali i bez toga je jako praktična stvarčica.
Ali i bez toga je jako praktična stvarčica.
Vidi ovako, laicko razmisljanje (tako sam isto jednom laicki predlagao negde da se spakuje neka lindza na fles i da na flesu bude OS koji ce sluziti za neke osnovne potrebe i ubedjivali me kako je nemoguce, nije prosla puna godina ludi Kinezi napravise operativan OS za neke osnovne stvari na flesu, zaboravih kako im se zove ono sokocalo
).
Nego da se vratim na temu, ako bi se umrezili racunari + ovaj dodatak za misa i npr. prevlacimo Gimp sa jednog na drugi, taj drugi registruje "podudaranje" automatski sam otvara Gimp (koji je vec instaliran tu) i povlaci podatke iz Gimp-ovog foldera sa prvog racunara (graficki programi prave te rezervne kopije u slucaju crash-ovanja programa). Kada se ta operacija zavrsi Gimp na prvom racunaru se automatski minimizira (bolje da se minimizira nego da se zatvori jer u slucaju da se posle radi kontra putanja sve ce ici brze).
A, kakve revolucionarne ideje imam, jos mi samo pameti fali
Nego da se vratim na temu, ako bi se umrezili racunari + ovaj dodatak za misa i npr. prevlacimo Gimp sa jednog na drugi, taj drugi registruje "podudaranje" automatski sam otvara Gimp (koji je vec instaliran tu) i povlaci podatke iz Gimp-ovog foldera sa prvog racunara (graficki programi prave te rezervne kopije u slucaju crash-ovanja programa). Kada se ta operacija zavrsi Gimp na prvom racunaru se automatski minimizira (bolje da se minimizira nego da se zatvori jer u slucaju da se posle radi kontra putanja sve ce ici brze).
A, kakve revolucionarne ideje imam, jos mi samo pameti fali
@Zeljkof
To zvuči jako interesantno. Ali i tehnički izvodljivo.
Možda i sa postojećim alatima.
To zvuči jako interesantno. Ali i tehnički izvodljivo.
Sa Teamviewer-om se može uzimati kontrola sa jednog na drugi sistem, ali to opet nije to što ti hoćeš.
Uglavnom, ne smem da tvrdim, ali sve mi se čini da sam tako nešto već video negde.
Uglavnom, ne smem da tvrdim, ali sve mi se čini da sam tako nešto već video negde.
Ne sumnjam da je neko mozda vec skockao tako nesto. To je prakticno za grafiku, video montazu i ostale stvari gde treba puna snaga procesora, a opet ti treba slobodan taj primarni racunar. Uradis nesto na primarnom i bacis ga na pomocni npr. da radi render, a ti na primarnom nastavljas dalje.
To ti već nije realno.
To što si prozor "sklonio" na prikaz drugog računara, ne znači da si "prebacio" opterećenje na drugi računar. Ta aplikacija je već pokrenuta na lokalnom računaru. Nije moguće jednostavno "preneti" opterećenje. Tj. prikaz nije vezan sa time gde se aplikacija izvršava i koji računar je pod opterećenjem. 
Ali vidi, ja sam to mislio ovako. Uradio si neku 3d zezalicu u nekom programu, prevlacis taj program na drugi racunar (na tom drugom racunaru imas instaliran isti taj program), samim prevlacenjem otvara se na drugom racunaru taj program i kupi podatke iz prvog racunara. Znaci sada je taj program otvoren na drugom racunaru sa sve slikom koja je radjena, sada na tom drugom racunaru ukljucis render i pustis ga da radi, ti na prvom racunaru radis nesto drugo npr. neki objekat u nekom vektorskom programu koji ce ti trebati. Ovako bi prvi racunar trebao da bude slobodan sto se tice opterecenja, ili gresim.