Slackware Srbija LILO boot screen

Grafika, DTP, CAD i dizajn

Moderators: Sinisa, Urednik

Post Reply

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 438
Joined: 11 Jan 2012, 23:04
Location: Ratkovo, Srbija
Contact:

Post Napisano: 14 Feb 2012, 18:03


Verujem da znate gde treba slika da se stavi ako zelite da je koristite ;) (boot/slack.bmp i u konzoli pokrenete komandu lilo )
Preimenujte je u slack.bmp

Image

Malo... :grin:
Attachments
anonymous_slackware_2.jpg
anonymous_slackware.jpg



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4075
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 14 Feb 2012, 18:11


A gde si stavio da se prikazuje meni (koordinate)? :)



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 438
Joined: 11 Jan 2012, 23:04
Location: Ratkovo, Srbija
Contact:

Post Napisano: 14 Feb 2012, 18:31


bocke wrote:A gde si stavio da se prikazuje meni (koordinate)? :)
Izvini ali ne razumem te, slack.bmp vec postoji u boot folderu (slican je ovome samo sto tamo pise Slackware Linux) i zameni se ovom, nakon cega se pokrene se lilo u konzoli i... nista vise... pri podizanju redovno se ispod OS Selection prikazuju operativni sistemi (kod mene Slackware i Windows) kada se "lupi" tab ulazi se u lilo prompt, ne znam sta treba drugo :cool:
(Inace potreban je .bmp 8bit kao sto je i ovaj 640x480x8)



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4075
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 14 Feb 2012, 18:34


Pa vidim da me ne shvataš. :) Lokaciju menija možeš da podesiš (ili u lilo.conf ili u samoj bmp slici). ;) Ok, vidim da ti koristiš lokaciju menija iz Slackovog lilo.conf.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4075
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 14 Feb 2012, 18:37


Evo ti i isečak iz lilo conf:

Code: Select all

# Location of the option table: location x, location y, number of
# columns, lines per column (max 15), "spill" (this is how many
# entries must be in the first column before the next begins to
# be used.  We don't specify it here, as there's just one column.
  bmp-table = 60,6,1,16
Ovi podaci mogu da se upišu i direktno u BMP pomoću lilo -E (ako me sećanje ne vara). ;)



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 438
Joined: 11 Jan 2012, 23:04
Location: Ratkovo, Srbija
Contact:

Post Napisano: 14 Feb 2012, 18:43


A sad razumem, nista nisam upisivao sve je u slici (i reci).


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest