Screenfetch

Kreiranje Slackware paketa

Moderator: Urednik


Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 2115
Joined: 08 Jun 2010, 13:28
Location: Centralna Srbija
Contact:

Post Napisano: 12 Jul 2013, 15:25


Video sam da je još uvek neispitano,
„Adding GPU detection to display for real now and Cygwin GPU detection (untested).“
ali to nije razlog da se ne prijavi. ;)



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 99
Joined: 12 Jan 2012, 10:22
Location: Novi Sad

Post Napisano: 12 Jul 2013, 15:30


Odavde sam samo skinuo i pokrenuo.
Inače, ako instaliram paket screenfetch-3.0.5-noarch-1_brok-lab, tako ni kod mene ne prikazuje. A koliko vidim obe su verzije 3.0.5.

Edit: Sad primetih da ima razlike u screenfetch-u iz Brok-ovog paketa i ovog što se trenutno nalazi na git-u. Ključna razlika zbog koje vam ne radi je:

Code: Select all

--- /usr/bin/screenfetch        2013-07-12 11:30:45.000000000 +0200
+++ screenfetch-dev 2013-07-12 16:32:16.015080896 +0200
@@ -37,7 +37,7 @@
 
 # This sets the information to be displayed. Available: distro, Kernel, DE, WM, Win_theme, Theme, Icons, Font, Background, ASCII. To get just the information, and not a text-art logo, you would take "ASCII" out of the below variable.
 #display="host distro kernel uptime shell res de wm wmtheme gtk icons font background gpu"
-display=( distro host kernel uptime pkgs shell res de wm wmtheme gtk disk cpu mem )
+display=( distro host kernel uptime pkgs shell res de wm wmtheme gtk disk cpu gpu mem )
 # Display Type: ASCII or Text
 display_type="ASCII"
Dakle skripta vam nije ni mogla prikazivati GPU podatke zbog ove razlike. Ako dodam gpu u display=(...), radi i sa skriptom iz Brok-ovog paketa.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 2115
Joined: 08 Jun 2010, 13:28
Location: Centralna Srbija
Contact:

Post Napisano: 12 Jul 2013, 19:17


Jest' tako, sada radi :)
screen.jpeg
nije paket popravljen već je ovo direktno pokrenuto iz skripta.
Sšto se tiče gotovog paketa, odnosno SlackBuild-a, sa tim ćemo se baviti ovih dana.

ps
Moram na Git Hub-u da se izvinim čoveku i da kažem da je do mene. :angel:



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4069
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 12 Jul 2013, 22:07


A po čemu je problem do tebe? :) Verzija 3.0.5 nema tu liniju. Git repo ima nekoliko izmena u odnosu na 3.0.5. Uskoro će ove promene biti objavljene u narednoj verziji (3.0.6?). Znači nema šta da bude do tebe ako koristiš poslednju upakovanu verziju. Kad kažem upakovanu, mislim na onu preuzetu odavde: https://github.com/KittyKatt/screenFetch/releases" onclick="window.open(this.href);return false; - tj. onu koju koristi SlackBuild.

Može se koristi i poslednja verzija, ali onda je potrebno napraviti lokalnu kopiju, upakovati je i to držati na nekom serveru. A čemu sve to kad će autor za nekoliko dana objaviti novu verziju koja će posedovati istu tu opciju. :)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests