Konfiguracija (misljenja)

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 26 Apr 2016, 18:29


Zbog brzine i pitam. Cek da probam jos neki program
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 26 Apr 2016, 18:37


Capture2.PNG
Isto i ovaj pokazuje.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4041
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 26 Apr 2016, 19:24


zeljko f wrote:Masina stigla, buni me samo jedna stvar.
Jel ovo memorija koju smo narucili
Capture.PNG
Buni me ovo 1067MHz

U racunu pise "Memorija DDR4 4GB 2133MHz Kingston HyperX Fury Black HX421C14FB/4"
Pomnoži to sa 2. Stoji ti to u samoj definiciji za DDR. :) "Double Data Rate".



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4041
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 26 Apr 2016, 19:30


Evo ti i malo detaljnije objašnjenje:
Q:
Why does CPU-Z (memory tab) show only half the frequency speed of my memory kit?

A:
CPU-Z reports the DRAM’s operating frequency, but DDR (DOUBLE Data Rate) memory can carry two bits of information per cycle, so the effective frequency is double the operating frequency.

DDR memory is typically listed by their effective frequency. So if your memory kit is rated for 1600MHz, it will show as 800MHz in CPU-Z. (800*2=1600)

http://www.gskill.us/forum/showthread.php?t=10565" onclick="window.open(this.href);return false;
Izvor: Gskill



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 26 Apr 2016, 21:23


:grin:
Hvala.
Inace masina se otima :)
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 26 Apr 2016, 22:03


Izuzetno je tih, najverovatnije je ukljucen Q fan , ne mogu da provalim da li disk malo drlja ili ova led dioda kao da krci.
Sada ja sve nesto zagledam, ali jbg. tako je to dok je novo :rolleyes:
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4041
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 28 Apr 2016, 00:35


Kako ti se čini za rad sa grafikom? Jesi li probao šta zahtevnije? :) Kako se ponaša integrisana grafika i koliko si joj memorije odvojio u biosu?

Baš me zanimaju praktična iskustva. :)



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 28 Apr 2016, 10:50


Nisam nista cackao bios, dobio sam spreman za rad. Tek planiram da ga prilagodim sebi, ali mislim da necu u biosu nista cackati osim mozda q-fan opcije. Jednom sam testirao tu opciju na jednoj ploci i uopste mi se nije svidelo kako reaguje, temperatura je stizala blizu maksimalne pa je tek ubrzavao ventilator. Video sam u ovom uputstvu za plocu da je ovde dosta bolje regulisano, mozes manuelno da stelujes apsolutno sve (kada da povecava brzinu, na kojoj temp., koliko obrtaja).
Sto se tice memorije vidim da je 1GB za grafiku
2.PNG
Nije mi jasno sta je ovo 4gb
3.PNG
3.PNG (4.71 KiB) Viewed 1258 times
Masina radi nemam reci, nisam nesto mnogo testirao grafiku ali prvi utisci su da ovde nema potrebe za posebnom grafikom. Jedino eto da se rastereti procesor i memorija, ako bude nekih para viska :) .
Neke stvari tako momentalno radi da ne mozes da ispratis, ocekujes sekund nekog procesa a ono vec zavrsio. Ne znas da li jos nije poceo ili je zavrsio :grin:
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 29 Apr 2016, 21:58


Da li je moguce da su one plave diodice u kucistu vec pregorele :(
Malo su me nervirale, a sada kada ne rade krivo mi :grin:
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4041
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 30 Apr 2016, 14:43


To su verovatno kuleri kućišta. :) Te diodice ne bi trebalo da "pucaju". Ne bi valjalo ni da "ne svetle" jer bi to moglo da znači da se ni kuleri ne okreću. Osim ako nije u pitanju nešto treće. :)

Inače, grafika je solidna, ali nije neki "fenomen". U kombinaciji sa brzom DDR4 memorijom imaće prilično solidne performanse. Ali ne može da se meri sa skupljim neintegrisanim rešenjima. :)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest