Konfiguracija (misljenja)

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 18 Apr 2016, 14:25


Ma bolje se razumes od mene, zato i kazem. Vise verujem tebi nego njima :) .Njima je u interesu da mi prodaju, a ti nemas interes.

I veliko hvala :beer: . Javljam se da obavestim kako teku dogovori, i kako radi nova masina
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 18 Apr 2016, 14:28


bocke wrote:Recimo, u cenovniku imaju Asus B150M-A koja je isto mATX format (smanjeni format), a jeftinija je za 5000 din.
Vidim po netu da je ova Z170 azdaja, kunu se u nju :grin: . Elem videcu sutra jos da utanacim, ali jbg navukao si me u startu na vrh, ja malo istrazio i sada mi tesko prihvatiti slabije :grin:
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4055
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 18 Apr 2016, 14:30


No frks. Ja pokušavam da pomognem koliko mogu. :) Ne bavim se redovno hardverom. Obično samo u prolazu koliko mi treba.
Vidim po netu da je ova Z170 azdaja, kunu se u nju :grin: . Elem videcu sutra jos da utanacim, ali jbg navukao si me u startu na vrh, ja malo istrazio i sada mi tesko prihvatiti slabije :grin:
Vrh ponude kod nas, a da ne prelazi u neke basnoslovne cene. I ovo je skuplje, ali vredi. :)



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2654
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 19 Apr 2016, 07:55


Hteo sam ranije da se javim ali nisam stigao... Pre nedelju ili dve, sklopio sam kolegi sa posla konfiguraciju slicnu ovome sto je predlozeno.

CPU: i5-6400,
maticna ploca: Asus Z170-P D3
RAM: DDR3 2x8GB 1600mhz

Napajanje nisu imali ono za koje sam mislio da ce biti vise nego dovoljno, ali ne znam koje je napajanje na kraju uzeo. Kuciste, hard disk, monitor i ostalo nije mnogo bitno sada.
Masina se koristi upravo za renderovanje i kolega kaze da je dosta zadovoljan.

Pozz :)

p.s. licno, bez dobre maticne ploce, ne bih trosio mnogo para na cpu i ram, but it's only me :beer:
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 24 Apr 2016, 18:09


Masina se zeljno iscekuje, ja se nadam da ce sutra zvati da preuzmem :) .
Sto se tice graficke kartice ne znam sta da radim. Necu je sigurno uzimati par meseci, mozda i vise ako ova kombinacija bude glatko radila bez grafike, a verujem da hoce. Elem, uvek sam koristio nvidia kartice. Uvek su mi zavrsavale dobar posao, ali sto su me namucile sa drajverima to je cudo. Ja sam uvek koristio neki stari drajver, koji nije za moj sistem i nisam smeo ni da pomislim da instaliram neki noviji :rolleyes: .
Kakvo iskustvo imate sa AMD karticama? Koliko su pouzdane.
Npr. ovako nesto http://www.winwin.rs/racunari-i-kompone ... 71422.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4055
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 24 Apr 2016, 19:25


To su neobični problemi. Moža postoje specifični razlozi zašto si imao problem? Kad su u pitanju Windows drajveri (pretpostavljam da to pitaš) ljudi obično smatraju da su Nvidijini drajveri bolji i imaju bolju aplikativnu podršku. Ali ako izbegavaš beta drajvere, i jedan i drugi bi trebalo da rade ok.

Što se tiče Linuks drajvera, to sve zavisi. Kad su u pitanju Nvidia/AMD drajveri, bolji su Nvidijini drajveri. Ali kad su u pitanju open source implementacije, bolje su implementirani drajveri za AMD. Iako su i drajveri za Nvidiu u poslednje vreme znatno poboljšani (nedavne boost zakrpe).



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 24 Apr 2016, 21:59


Toliko su me mucili nvidia drajveri da sam postao ekspert za deinstalaciju i instalaciju istih. I nalazio sam masu istih slucajeva na netu, oni rade ali desava se da zamrznu sistem prilikom restarta, i onda se samo desi jednog dana da ne mozes da dignes sistem, kraj. Ali kada nadjes verziju drajvera koja nece napraviti problem posle 10 - 15 restarta, nemas problema sve radi kako treba. Ali te drajvere ne menjas ni za zivu glavu :) . Zato sam mislio da probam AMD
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4055
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 25 Apr 2016, 16:04


Ne preostaje ništa nego da probaš. :) Lično nikad nisam imao takvih problema ni sa AMD-om, ni sa Nvidijom.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 26 Apr 2016, 17:51


Masina stigla, buni me samo jedna stvar.
Jel ovo memorija koju smo narucili
Capture.PNG
Buni me ovo 1067MHz

U racunu pise "Memorija DDR4 4GB 2133MHz Kingston HyperX Fury Black HX421C14FB/4"
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2654
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 26 Apr 2016, 18:05


Što se tiče oznaka koje je program prepoznao i ono što piše u računu, meni pretraga izbacuje istu stranicu

http://www.hyperxgaming.com/us/memory/fury-ddr4" onclick="window.open(this.href);return false;

E sad ako imaju dva artikla u fiskalnoj kasi pa ti naplatili drugu, onda je moguće da si platio više. Možda da otvoriš kućište pa da vidiš šta je zapravo unutra.

A što se tiše brzine prikazane, ako program ne laže, onda je potrebno podesiti brzinu u BIOS-u.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest