Konfiguracija (misljenja)

Imate problem sa grafičkom karticom, monitorom, periferijama... ovo je mesto za vas

Moderator: Urednik

Post Reply

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 10 Apr 2013, 17:11


Odmah da se razumemo, nema se odmah da se kupi ali nadam se u skorijoj buducnosti ako ne bude ne predvidjenih izdataka.

Ja sam nekako vezan za Asus-Intel kombinaciju jednostavno nikada nikakvih problema nisam imao sa tom kobinacijom, pa kontam da tim koji dobija ne treba menjati :grin: .

Maticna: asus P8B75-V LGA 1155 8280,00 din.
Procesor: Intel Core i3-3210 3.2 GHz 11500,00 din.
Ram: Patriot viper 3 black mamba DDR3 2133 MHz 2x4GB (ja sam vise za neki Kingston ali za ovo mi povoljnija cena 6,220 din.)
Hard: WD green 5000 AZRX 500GB 5800,00 din
Kuciste sa napajanjem : LC Power 649B 420W 4200,00 din.

Graficku nisam pisao, to imam ili cu kupiti naknadno drugu.
Za plocu mi je bitno da po mogucstvu ima integrisanu grafiku, zato sto mi je par puta ta integrisana grafika zavrsila veliki posao u nekim vanrednim situacijama.
Za hard disk mi uopste nije bitno koliko GB ima, meni su samo slike bitne, ne skidam filmove itd.
Izgled kucista mi isto tako nije bitan uopste, bitno mi je samo da ima napred i nazad po jedan otvor za ventilatore i da napajanje bude na visini zadatka. Obratite paznju na ovo napajanje, ne razumem se bas ali rekao bih da je poslabo.

Ima li ova konfiguracija dobar osnov za neku nadogradnju u buducnosti. Na ovu plocu mislim da moze jos i5,i7 procesor.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Stalni član
Stalni član
offline
User avatar

Posts: 49
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 10 Apr 2013, 17:34


Imam LC power napajanje, od 420 W, ali na daleko slabijoj konfiguraciji. Napajanje je dobro, ali u tvom slucaju mora mnogo vise. 500 W je minimum. Dobro bi bilo da pogledas neko od 600-700 W, i da te ne boli glava.



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 10 Apr 2013, 17:42


Predpostavio sam da je slabo, ovo bi znaci moglo da zavrsi posao "600W LC Power Pro 925B, Black" 5600,00 din.
Last edited by zeljko f on 10 Apr 2013, 17:44, edited 1 time in total.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline

Posts: 100
Joined: 04 Jun 2010, 06:28

Post Napisano: 10 Apr 2013, 17:43


http://www.ewe.rs/product.php?id=RAC046 ... e_number=1" onclick="window.open(this.href);return false;



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 10 Apr 2013, 17:57


Pa vidi svidja mi se ovo, to sto je 4GB rama dovoljno mi je, ne mora biti 8GB. A reci mi koliko gubim na ovome sto ova ram memorija radi 1333MHz.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2612
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put
Birthday

Post Napisano: 10 Apr 2013, 17:59


U tom slučaju imam i ja jeftinije http://goo.gl/LDPGd" onclick="window.open(this.href);return false; ali nije LC Power napajanje koje je svakako kvalitetnije.

Ne verujem da će ti 420W napajanje biti slabo, nije svaki wat isti. Kvalitetna napajanja od 420w imaju svih 420w kvalitetnih :)
Ne znam koliko troši i3 ali za ploču ti ne treba jače, plus ideš bez vga... 600+ wati ti ne treba ako ne igraš igrice sa opakom grafikom na full-full-full detalja na najvišem nivou.

Evo ti jedan kalkulator pa ubaci u njemu sve što ćeš povezati na računar, iznenadićeš se :)
http://www.extreme.outervision.com/psuc ... orlite.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2612
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put
Birthday

Post Napisano: 10 Apr 2013, 18:01


Što se tiče brzine memorije i ja imam Patriot, kod mene se primećuje razlika kad povećam klok memorije sa 1333 na 1600MHz.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Stalni član
Stalni član
offline
User avatar

Posts: 49
Joined: 24 Jan 2013, 21:33
Location: Srbija

Post Napisano: 10 Apr 2013, 18:06


Mozda dodje u situaciju da prikopca nesto od perifernih uredjaja, skener, stampac itd. Plus ako hoce kasnije da nadogradi racunar. Koliko bi odgovaralo u takvoj situaciji napajanje od 420 W?



Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 228
Joined: 18 Jan 2012, 03:15

Post Napisano: 10 Apr 2013, 18:08


Sto se tice napajanja uvek je bolje imati rezervne snage sa tim se slazem. Ali bitno mi je za ovaj ram da bude sto brzi, ne toliko kapacitet koliko brzina, i 4 Gb mi zavrsava posao.
Snaga čopora je vuk, a snaga vuka je čopor.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2612
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put
Birthday

Post Napisano: 10 Apr 2013, 18:13


Kod mene je povezano sve što mogu na kinesko napajanje + overclock mašine :D
Ne bih se brinuo za napajanje ni najmanje.

Što se tiče brzine memorije treba ti ploča koja će da podrži toliku brzinu ali onda idi na brži hdd nego ovaj što si birao. Šta ćeš, jedno vuče drugo i već više to nije ta cena.

Ne želim da ti dalje stajem na (slatku) muku :)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest