Program za pronalaženje deljivih brojeva

Teme koje se tiču programiranja

Moderator: Urednik

Post Reply

Poznata ličnost
Poznata ličnost
offline
User avatar

Posts: 81
Joined: 03 Apr 2012, 19:18

Post Napisano: 06 Mar 2013, 20:43


Ćao svima. Napravio sam ja novi program. U programu se radi da se unese odredjeni broj i da program sam izračuna koji su svi brojevi deljivi sa unetim brojem. Primer unese se broj 88 i program izračuna koji su svi brijevi deljivi sa 88.

Napomena: Ovaj program sam objavio kao program otvorenog koda pa sve eventualne greške koje imam ako uopšte postoje vi ih sami ispravite.

Code: Select all

#include<stdio.h>
int *sortiraj()
{
	int *i, *broj, *b=0, *prob;
	
	int *niz[broj];
	
	for(i=0; i<broj; i++) {
		
		if(niz[i]!=null)
			b++;

	}

for(i=0; i<b; i++) {
	
	if(niz[i]<niz[i++]) 
	
	{
		prob=niz[i];
		
		niz[i]=niz[i++];
		
		niz[i++]=prob;
		
	}	
}

ispisi(niz[broj]);

return(niz[broj]);

}
int *izracunaj()
{
	int *broj, i, rezultat;
	int *niz[broj];
	
	for(i=0; i<broj; i++) {
		niz[i]=null;
	}

	for(i=1; i<broj; i++) {
		
		rezultat=broj/i;
		
		if(rezultat%2==0) 
		
		{
			niz[i]=rezultat;
			
		}
	}

sortiraj(niz[broj]);

return(niz[broj]);

}

void ispisi()
{
	
int *broj;

int *niz[broj];

printf("Rezultati su:%d", niz[broj])	
	
}

main(int *broj, int *niz[broj])
{
	printf("Unesite broj:");

	scanf("%d", broj);

	izracinaj(niz[broj]);
	
}



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 18
Joined: 11 Feb 2014, 13:45

Post Napisano: 11 Feb 2014, 14:49


Da li si ti ovo kompajlirao?



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2619
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 11 Feb 2014, 15:06


Suviše stara tema, postavljač teme se nije pojavio na forumu skoro godinu dana.
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4048
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 11 Feb 2014, 16:25


Samo da dodam da program ne radi i ima dosta grešaka. Ali autor više nije aktivan na forumu i nema vajde tražiti ispravke od njega. Ne bi bilo loša vežba pokušati pohvatati šta su tačno problemi, pa ako neko bude hteo da postavi ispravljeno rešenje, to može da uradi.



Povremen korisnik
Povremen korisnik
offline

Posts: 18
Joined: 11 Feb 2014, 13:45

Post Napisano: 11 Feb 2014, 16:27


Zato i pitam zato sto vidim da ima brdo gresaka .. :)


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest