Zenwalk

Ovde možete predstaviti ili diskutovati o distribucijama baziranim na Slackware-u (Salix, Zenwalk, Porteus, itd)

Moderator: Urednik

Poznata ličnost
Poznata ličnost

Post Napisano: 18 Oct 2008, 19:18

Posto mi je u planu da instaliram slackware pa sad jos malo citam o njemu i naiso sam na zenwalk.
Originally a minimal version of Slackware, Zenwalk has evolved into a very different operating system; however, compatibility with Slackware is still maintained.
Dali je neko od vas probao ovo? Malo sam citao o njemu i pogledao neke slike, dobro mi izgleda pa cu ga isprobati. Pa ko zna, mozda na kraju cu zameniti ubuntu s ovim. Al pred svega me zanima da vi sta mislite o zenwalk-u.

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post Napisano: 19 Oct 2008, 00:14

Pa ono, ipak je najbolje da sam probas pa procjenis da li je to ono sto tebi odgovara i sto je u skladu sa tvojim ukusom i potrebama.:) U sustini, radi se o jednoj kvalitetnoj distribuciji orijentisanoj ka desktop korisnicima koja definitivno zasluzuje paznju. E sad, ja sam ipak za to da se krene od originala pa tek onda na derivate, stoga ipak mislim da bi prvo trebao isprobati Slackware. ;)

Bila je tema gdje sam naveo neke prednosti i mane ove distribucije, ali je vise nema. Ne bih se ponavljao, ali ukratko neke od prednosti - brzina, jednostavnost, solidno upravljanje paketima, odlicna zajednica i dokumentacija. Probaj, vidi i sam odluci.

P. S.
Malo sam citao o njemu i pogledao neke slike, dobro mi izgleda pa cu ga isprobati.
Jedan prijateljski savjet - slike tj. izgled je najmanje bitan tu. Xfce je Xfce, Kde je Kde. U pitanju su nijanse i zanemarive promjene koje manje-vise i sam mozes izvrsiti. Ono "ispod haube" je najbitnije i to treba najvise da te zanima. ;)

Poznata ličnost
Poznata ličnost

Post Napisano: 19 Oct 2008, 07:35

Hehe mislio sam na slike da kako se radi u njemu, ali hvla za savet svakako :)

Pa probacu slakware naravno, al mi treba neki laksi pa ovo mi izgleda laksim. No pogledacu prvo live, pa onda cu odluciti da kako dalje.

Hvala na odgovoru.

Poznata ličnost
Poznata ličnost

Post Napisano: 23 Oct 2008, 16:37

Sad vidim da sam zeznuo, tako da molim admina ili nekog sup/redovan moda da prebaci ovu temu ovde: http://slackware-srbija.org/phpbb/viewforum.php?f=5.0

Hvala.

Elitni član
Elitni član

Post Napisano: 24 Dec 2011, 20:08

Zenwalk 7.0

Zenwalk is a GNU/Linux operating system, designed to provide the following characteristics:

Modern and user-friendly (latest stable software, selected applications)
Very fast (optimized for performance capabilities)
Rational (one mainstream application for each task)
Complete (full development/desktop/multimedia environment)
Evolutionary (advanced network package management tool - Netpkg)

home: http://www.zenwalk.org/

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDz_bIdpHvQ[/youtube]

sutra cu da probam, pa cu da javim utiske :)