Debian menjа GLIBC za EGLIBC

Odeljak za diskusije o ostalim Linuks distribucijama i drugim *NIX-like operativnim sistemima

Moderator: Urednik

Post Reply

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
offline
User avatar

Posts: 717
Joined: 23 Aug 2006, 22:09
Location: Šabac
Contact:

Post Napisano: 07 May 2009, 15:24


Dosta kratkom porukom na svom blogu, Debianov developer Aurelian Jarno (Auréllian Jarno) je najavio fundametalne promene u budućim Debian-ovim izdanjima. EGLIBC (Embedded GNU C Library), koje je orginalno napravljen za embedded sisteme, će zameniti GLIBC (GNU C Library).

Jarno kaže da ove izmene obećavaju unapređenje razvoja, posebno kada su u pitanju drugi učesnici u radu, izveštaju o greškama i podneseni patch-evi. U ranijem periodu su GLIBC developeri bili ocenjivani kao delimično "ne baš" prijateljski nastrojeni. Izveštaji o greškama su često odbijani zato što su bili bazirani na prethodnim verzijama u odnosu aktuelne verzije sa CVS-a a često su bili zatvarani bez ikakvog objašnjenja.

Druge koristi, kako kaže Jarno, će bizi podrška za plaforme pored x86 i druge šelove pored Bash-a, za koje je GLIBC blisko vezan. Takođe, EGLIBC ima bolje alate za testiranje koji se pokreću na raznim platformama i lakše se podešavaju, za na primer, komponente poput NIS ili RPC .

GNU C biblioteka  (GLIBC) je osnova Linux distribucija, koja gotovo sve binarne pakete dinamički povezuje sa bibliotekom i koristi njene funkcije. Dinamičkim povezivanjem sa bibliotekom, smanjuje veličinu binarnih fajlova, i kada se ispravi bag u biblioteci, automatski su ispravljene i sve aplikacijeBy dynamically linking the library. Srećom, ovo takođe znači da će biti relativno lako zameniti je sa alternativom poput EGLIBC-a koji ima bolju podršku.

Izvor: Linuxo
Last edited by Anonymous on 07 May 2009, 15:26, edited 1 time in total.
Image


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest