Pastebinit

Prikazi softvera i linkovi za preuzimanje

Moderators: Slackmuz, Urednik

Post Reply

Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 846
Joined: 25 May 2008, 10:44
Location: Valjevo, Srbija

Post Napisano: 27 Jan 2012, 20:40


Pastebin je online servis na kome mozete postaviti bilo kakav neformatiran tekst koji automatski dobija svoj link. Na taj nacin mozete ga podeliti sa drugima. Recimo, na nekom forumu trazite pomoc u resavanju nekog problema, a oni koji su voljni da vam pomognu od vas zahtevaju da postavite log ili izlaz neke komande. U tom slucaju, najjednostavnije resenje (i ono koje najmanje opterecuje sadrzaj vaseg posta na forumu) je postavljanje sadrzaja na servis pastebin.com. Za nekoliko trenutaka dobijate link koji mozete postaviti na forum i on je automatski vidljiv svima koji su se ukljucili u resavanje vaseg problema.

Ukoliko ne zelite da posecujete ovu lokaciju svaki put kada zelite postaviti neki tekst, zasto to ne biste uradili direktno iz terminala? U tom slucaju neophodno je da instalirate paket pastebinit koji mozete preuzeti sa sledece adrese:

http://connie.slackware.com/~alien/slac ... astebinit/

(da bi ova skripta mogla funkcionisati neophodno je da na vasem sistemu imate instaliran i configobj koji mozete preuzeti odavde)

Nakon preuzimanja i instaliranja, skriptu pokrecete kucanjem sledece komande u terminalu:

Code: Select all

$ pastebinit -i naziv_fajla
Za nekoliko trenutaka dobicete adresu vaseg pastebin fajla koju mozete podeliti sa drugima.

Za ostale opcije koje mozete koristiti (koriscenje korisnickog imena i lozinke, imena autora i drugih opcija) pogledajte man stranicu komandom:

Code: Select all

$ man pastebinit
nije važno samo raditi ono što voliš...važnije je voleti ono što radiš


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest