usb asus n13 problem

Sve u vezi mreža i povezivanja na Internet

Moderator: Urednik

Post Reply

offline

Posts: 7
Joined: 23 Nov 2015, 16:28

Post Napisano: 23 Nov 2015, 16:37


Pozdrav, zeleo bih da koristim slackware kao glavnu distribuciju jer zaista zelim da naucim linux. Jedino sto me sprecava je konekcije na internet. Elem koristim usb asus n13 da se povezem i on sa ostalim distribucijama(mint, fedora, manjaro) radi ok, nemam blage veze kako da se povezem sa njim kada koristim slackware. Ja uradim sledece :

Code: Select all

#iwconfig wlan0 up
#iwlist wlan0 scanning | grep ESSID
#iwconfig wlan0 essid IME_MREZE
i nista :P, odradim posle iwconfig pise essid ok, probam net nece :(
Onda sam takodje probao da u /etc/rc.d/rc,inet1.conf podesim, prepisao sam podatke koje mi da iwlist i opet nece.
Takodje sam probao i ovaj tut LINK, ne mogu da kompajlujem drajver make install da ga zezaju neki fajlovi u proc folderu. I sada sam u problemu jer mi se slack bas dopada i mnogo zelim da ga koristim kao glavni sistem a ne mogu da se konektujem na net sa njim :p. E da pre jedno dva meseca kada sam ga prvi put instalirao i kupio asus n13 on je hteo na kratko da se poveze na net, a tada sam cackao nesto po kde network manager-u nemam pojma sta.



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 317
Joined: 15 Jul 2007, 03:58
Location: Beograd

Post Napisano: 24 Nov 2015, 03:01


A da probaš wicd umesto drugih network manager-a?
Ako mislis pobjediti, ne smijes izgubiti!



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2688
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 24 Nov 2015, 18:26


@slacker Imaš li još uvek KDE ili koristiš neko drugo okruženje?

Jesi li pokušavao sa network manager applet (nm-applet) ili wicd?

Uputstvo koje gledaš je sa kernelom 3.2.x a u Slackware 14.1 je 3.10.x, moguće je da i ne treba da radis nista sa tog linka.

Daj nam izlaz za:

Code: Select all

# lsmod
# lspci -v
Za ovu drugu komandu kopiraj samo deo vezan za wireless karticu. Aj pa da pokrenemo tu mrežu :)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



offline

Posts: 7
Joined: 23 Nov 2015, 16:28

Post Napisano: 26 Nov 2015, 00:15


Ima sve full intall sam radio. Probao sam i wicd, doduse posle tog menjanja modula, pa verovatno zbog toga nije radio. Trenutno sam zeznuo mozda i ceo hard disk jer sam u toku instalacija radio dd if=/dev/urandom of=/dev/sda1 i prekinuo posle par minuta, od tada ne vidim vise nijednu particiju sa hard diska, pa kacim ispise ovih komandi kad to sredim.



offline

Posts: 7
Joined: 23 Nov 2015, 16:28

Post Napisano: 26 Nov 2015, 16:48


Ok evo sredio sam hard, sveza slackware instalacija poslednja verzija sa sajta. Probao sam wicd iz kde, tacnije pisalo je wicd prefererences jer sam kucao u kde search zato sto kada otkucam u terminalu wicd kaze da ne moze da ga nadje. Elem odaberem tu wlan0 i nista se ne desi, kada ponovo pokrenem wicd preferences onda opet moram da stavljam opet wlan0 i opet se nista ne desi. Potom sam uradio "ifconfig wlan0 up" ista prica nista se ne desava a "iwlist" lepo ocita dostupne mreze.
Evo ispisa komandi:
lsmod
http://hastebin.com/yolodavici.hs" onclick="window.open(this.href);return false;
lspci -v
http://hastebin.com/sasucunaci.vhdl" onclick="window.open(this.href);return false;



Elitni član
Elitni član
offline
User avatar

Posts: 317
Joined: 15 Jul 2007, 03:58
Location: Beograd

Post Napisano: 28 Nov 2015, 05:36


wicd se ne instalira u rrdovnoj instalaciji, već ga instaliraš da dvd iz extra foldera, probaj.
Ako mislis pobjediti, ne smijes izgubiti!



offline

Posts: 7
Joined: 23 Nov 2015, 16:28

Post Napisano: 29 Nov 2015, 19:00


Aha, nisam znao hvala, instalirao sam ga :D. Ali opet ima problema, pokrenem wicd on ocita mrezu konektuje se ali se odmah posle 10-ak sekundi diskonektuje. U preferences sam menjao i drajvere sa wext na railink_legacy takodje i sa dhcpd na dhclient ali nista i dalje ista prica, jedino sto sam usepeo da izvucem su dva ping paketa od gugla, i to jedva, sve ostalo pise unknown host google.com, pokusao sam i ruter da pingujem tu sam izvukao jedan paket i to je to, tu kaze network unreachable. Restartovao sam ruter i sve ne znam u cemu je sada problem zaista.



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 2688
Joined: 01 Apr 2012, 13:50
Location: Mlečni put

Post Napisano: 03 Dec 2015, 19:18


Slacker, imam neke ideje u vezi problema sa tvojim asusom ali sam u nekoj gužvi i privatno i u poslovno pa ne stižem da se pozabavim ozbiljnije. Možda se još neko priključi... Ne odustaj :)
Use the source, Luke
SSZ irc kanal
Spread the Word, “CHOOSE SLACK! and Don’t look back.”



Administrator
Administrator
offline
User avatar

Posts: 4075
Joined: 04 Feb 2011, 20:32
Location: Beograd
Contact:

Post Napisano: 05 Dec 2015, 00:04


Nije preporučeno da budu instalirani WICD i Network Manager u isto vreme. Ako su instalirana oba, jedan ćeš morati da isključiš (chmod -x /etc/rc.d/rc.networkmanager ; sh /etc/rc.d/rc.networkmanager stop).

A ako koristiš bilo WICD bilo Network Manager nije preporučeno menjanje unosa iz /etc/rc.d/rc.inet1.conf. Dakle, bitno je i da poništiš prethodne izmene.

Ovo bi trebalo da pomogne. ;)



offline

Posts: 7
Joined: 23 Nov 2015, 16:28

Post Napisano: 06 Dec 2015, 23:15


Hvala ljudi :D
@stereo
ne odustajem, igram se sa slackom i bez neta, skinuo sam par knjiga kao html pa njih cituckam :D
@bocke
ugasio sam network manger bas sa tom komandom, a unos iz /etc/rc.d/rc.inet1.conf nije ni menjan jer je ovo sveza slack instalacija, to je bilo na staroj

elem, bice da je problem do mog rutera pa cu uzeti novi posto ovaj bas zeza, konektujem se na net na par minuta pa pukne i moram opet, tih problema ima i na laptopu samo u manjoj meri a na telefonu gotovo i da nema :p

incace ovo je postovano sa slackware-a \o/ :D


Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest