Slackware-Srbija
06.09.2010. 19:07 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: slackware-srbija.org na irc.freenode.net mrezi, kanal #slackware-srbija

Website   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Netbook računari i Slackware  (Read 49 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ivanp84
Stalni član

Ugled 9

Linux
Browser:
Firefox 3.6

« on: 16.07.2010. 22:17 »

Zanima me da li neko ima iskustva sa konfigurisanjem Slackware -a na netbook računarima?
Budući da ti mali računari nemaju optičke uređaje, verovatno je jedini način za instaliranje Slackware -a preko
usb installer -a (http://mirror.etf.bg.ac.rs/slackware/slackware-current/usb-and-pxe-installers/), ali zanimaju me praktična iskustva. Najčešće imaju WiFi sa Atheros čipom i Intel grafiku, pa verovatnno bar to nije problem za konfigurisanje.
Planiram da u dogledno vreme nabavim netbook. Potreban mi je mobilni računar za budući posao, a opet znatno je jeftiniji od laptopa. (kada oduzmem stanarinu, klopu, prevoz, ... od onog jada od zarade, ne ostaje mnogo za nešto ozbiljnije   rolleyes)
Nadam se da je Slackware odličan na netbook-ovima, u suprotnom bi mi teško palo da podižem SuSE ili Ubuntu, ali ako se mora...
Report to moderator   Logged

If you don't care where you are, then you ain't lost.
Andersen
Poznata ličnost

Ugled 9

Linux
Browser:
Firefox 3.0.19

« Reply #1 on: 16.07.2010. 22:42 »

Nemam takvu masinu (bar za sad, iako bi mi trebala jedna smiley ), ali mislim da neces imati problema da podignes Slack na njoj. Evo sta kaze Alien Bob:

Looks like that Lenovo S10 has almost identical specs to the Asus EEEpc 1000H which I am using right now to type this reply. And it is running slackware-current with no issues at all (all hardware supported out of the box).

Eric
Tema je inace Slackware on a netbook , ima jos komentara na tu temu, pa pogledaj, rekao bih da se niko nije zalio, naprotiv.

U svakom slucaju, ne bih mogao stavljati Suse ili Ubuntu na komp (mada sam to nekad radio). Sad, ako hocu linux, stavicu Slack ili bar Arch ili slicno, a ako mi je do windows-like sistema, najbolje da stavim pravi Windows, umesto da stavim nesto sto su "nategli" da sluzi kao zamena za Windozu, a u sustini ne moze da se meri s njom osim u pogledu "windowsolikih" problema kao sto je "system shlog" smiley.
Mada, to je moj licni stav, naravno, ukusi se cesto razlikuju smiley
« Last Edit: 16.07.2010. 23:34 by Andersen » Report to moderator   Logged
ivanp84
Stalni član

Ugled 9

Linux
Browser:
Firefox 3.6

« Reply #2 on: 16.07.2010. 23:36 »

Hvala Andersen! Meni je linux bitan jer sav softver koji koristim za računanje je pod linuxom (Octave, R, gnuplot, Mathomatic...) a upravo ti programi su mi ključni za (potencijalni) budući netbook, jer mi pre svega treba dobro digitronče a ne isplati mi se da dajem 150€ za neki HP ii Texas Instruments kalkulator koji nema ni trećinu mogućnosti koje pružaju pomenuti programi na pristojnom računaru smiley Za obradu dokumenata, prezentacije i publikacije koristim isključivo LaTeX i Emacs editor, tako da je to još jedan dobar razlog da imam linux na računaru.
Verovatno je najozbiljniji problem pod linux-om konfigurisanje USB modema, ali jbg. ni ne očekujem da sve radi  smiley Uostalom ima wireless koji se lako konfiguriše, pa ću bar u BGu biti on-line  angel
Windows XP (najčešće SP2) dolazi gotovo uz svaki netbook koji se prodaje ovde u BG, baš sam proverio. Uvek XP instalacioni materijal spakuju na jednu virtuelnu particiju na HDDu i onda odatle ide instalacija ako se sistem sruši, dakle veoma često smiley
Pogledaću još na netu ako se odlučim, budući da sam još uvek u fazi odlučivanja, a to kod mene traje. (imam nešto malo cincarskih gena) smiley
Report to moderator   Logged

If you don't care where you are, then you ain't lost.
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: