Slackware-Srbija
09.09.2010. 14:51 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Otvorena je i grupa slackware-srbija na Facebook mrezi

Website   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: openSUSE 11.2  (Read 862 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Mladen Isaković
Administrator
Ekspert

Ugled 21

Slack Rules !!!

Linux
Browser:
Flock 2.5.5

« on: 14.11.2009. 23:00 »

Jedna od poslednjih velikih Linux distribucija je, pred kraj godine, izbacila svoju novu verziju openSUSE Linux 11.2 koja je već dostupna za download na http://software.opensuse.org. Neka od najbitnijih unapređenja su svakako sledeća:

* KDE 4.3, kao glavno unapređenje KDE platforme, nudi unapređenu mrežnu podršku i bolju integraciju sa Firefox-om i  OpenOffice.org-om.
    * GNOME 2.28, najnovija verzija popularnog GNOME desktopa, koje uključuje potpuno novu temu, unapređenu aplikaciju za ažuriranje softvera, web kamere i video aplikacije kao i nove funkcionalnosti koje se pripremaju za GNOME 3.0 u 2010 godini. Ovo uključuje i preview verziju GNOME 3.0 sa GNOME Shell-om.
    * OpenOffice.org 3.1 je kompletan office paket kompatibilan sa Microsoft Office-om. Ovo izdanje uključuje unapređenja u Writer-u, kao i u aplikaciji za crtanje.
    * Robustna mogućnosti social networking-a sa dodatkom GNOME i KDE microblogging klijenata koji mogu da obrade više sajtova tog tipa, uključujući Gwibber i Choqok.
    * Unapređenja u smeštanju podataka poput mogućnosti za enkripcijom celog hard diska za veću sigurnost podataka. Korisnici mogu iskoristiti prednosti sledeče generacije fajl sistema za Linux poput Ext4 ili btrfs.
    * Prvi preview WebYaST-a: Web alatke za udaljenu administraciju za openSUSE sisteme koja omogućava pojednostavljeno održavanje i administraciju.
    * Unapređenja u korišćenju uključuju mogućnost instalacije GNOME ili KDE live medija sa USB-a, mnoga unapređenja za bolji rad openSUSE 11.2 na netbook-ovima, kao i podršku za in-place ažuriranja korišćenjem Zypper-a, tako da korisnici openSUSE 11.1 mogu ažurirati svoj sistem na 11.2 bez potrebe sa instalerom.

openSUSE 11.2 izdanje je dostupno u 4 verzije za x86 i x86-64 platforme (Gnome ili KDE). openSUSE je besplatan za preuzimanje i slobodno se može redistribuirati. Da bi se pridružili openSUSE zajednici, saznali nešto više ili preuzeli openSUSE 11.2 već danas, porepučujem da posetite http://www.opensuse.org.

Izvor vesti
Report to moderator   Logged

branko
Administrator
Ekspert

Ugled 25

Linux
Browser:
Firefox 3.5.5

« Reply #1 on: 19.11.2009. 03:01 »

Evo da se pohvalim da sam testirao na svojoj masini openSUSE 11.2.
Utisak sledeci, kao i kod 11.1 kde4.x je jos uvek nestabilan i desavaju se cudne stvari sad, na 11.1 sam to resavao stavljanjem 3.5.10 koji je dolazio uz installDVD, ovde toga nema sad. Gnome manje vise ok radi, kao i ostatak paketa koje sam testirao, za to kratko vreme koje je openSUSE 11.2 proveo na masini.
Mladen Isaković
Administrator
Ekspert

Ugled 21

Slack Rules !!!

Linux
Browser:
Epiphany 2.26

« Reply #2 on: 19.11.2009. 12:56 »

Znači, testirao si ga par sati, i šutnuo, toliko je dobar?  undecided laugh

branko
Administrator
Ekspert

Ugled 25

Linux
Browser:
Firefox 3.5.5

« Reply #3 on: 19.11.2009. 14:59 »

Tako nekako, sto ne znaci da je los, nego jednostavno kod mene ne radi kako valja sad
Moguce da na drugim masinama bolje radi. Al se dobro secam da sa 11.1 i kde4.1.3 slicni problemi kao sa 11.2 i kde 4.3.1 sad
moonbeam_rider
Poznata ličnost

Ugled 8

Metal Maniac

Windows NT 6.1
Browser:
Firefox 3.5.5

« Reply #4 on: 19.11.2009. 21:54 »

Ja sam ga probao nesto kratko u RC 2 verziji kao KDE4 live cd i radio je ok sem sto ponekad Yast iz cita mira nije hteo da se podigne,mada to se desavalo i u prethodnim izdanjima
Malo mi je,doduse,cudno da KDE 4.3.1 tako baguje  huh

Life ends so fast, so take your chance
and make it last-Chuck Schuldiner

www.emptywords.org
branko
Administrator
Ekspert

Ugled 25

Linux
Browser:
Firefox 3.5.5

« Reply #5 on: 20.11.2009. 00:07 »

Malo mi je,doduse,cudno da KDE 4.3.1 tako baguje  huh
Mozda izgleda cudno, al evo npr. na Arch-u 4.3.3 radi super, dok na slackware-currentu kde4.3.3 katastrofa sad, necu da odem u off.... nego ocu reci da moguce da nije do samog KDE-a.
branko
Administrator
Ekspert

Ugled 25

Linux (Gentoo)
Browser:
Firefox 3.5.6

« Reply #6 on: 04.01.2010. 02:21 »

Moje resenje problema na svim distroima sem arch-u koji su imali KDE4 je stavljanje novijih drivera za nvidia kartice sad, tako sam i na gentoo resio KDE problem
Zbog toga se cesto desavalo da plasma puca itd..... Eto mozda nekom ko ima slicnih problema a ima nvidia karticu neka proba, meni uspelo  grin
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: