Slackware-Srbija
30.07.2010. 09:31 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Otvorena je i grupa slackware-srbija na Facebook mrezi

Website   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1] 2 3   Go Down
  Print  
Author Topic: Slackware 13.0!  (Read 1605 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
qki
Elitni član

Ugled 16

Linux (Fedora)
Browser:
Firefox 3.5.2

« on: 28.08.2009. 10:38 »

"After one of the most intensive periods of development in Slackware's history, the long awaited stable release of Slackware 13.0 is ready. This release brings with it many major changes since Slackware 12.2, including a completely reworked collection of X packages (a configuration file for X is no longer needed in most cases), major upgrades to the desktop environments (KDE version 4.2.4 and Xfce version 4.6.1), a new .txz package format with much better compression, and other upgrades all around -- to the development system, network services, libraries, and major applications like Firefox and Thunderbird. We think you'll agree that this version of Slackware was worth the wait. Also, this is the first release of Slackware with native support for the 64-bit x86_64 architecture! Major kudos to Eric Hameleers for all of his work, especially on the 64-bit port."

http://www.slackware.com/announce/13.0.php
http://www.slackware.com/releasenotes/13.0.php

Torrenti:

32 bit http://www.slackware.com/torrents/slackware-13.0-install-dvd.torrent
64 bit http://www.slackware.com/torrents/slackware64-13.0-install-dvd.torrent

Euforija... bacam se na skidanje. afro Kako sad HAL konfigurise X, sad se bar ljudi nece zaliti da im ne radi scroll. tongue

« Last Edit: 28.08.2009. 10:40 by qki » Report to moderator   Logged
Mladen Isaković
Administrator
Ekspert

Ugled 19

Slack Rules !!!

Linux
Browser:
Firefox 3.0.10

« Reply #1 on: 28.08.2009. 11:16 »

Report to moderator   Logged

Sava
Poznata ličnost

Ugled 6

Ima Se Mozes Se Sapcanke Loze Se

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #2 on: 28.08.2009. 13:02 »

Extra pocinjem sa skidanjem odmah laugh

Edit: Evo i na srpskom jeziku smiley

Nova verzija jedne od najstarijih Linux distribucija, Slackware Linux-a, je objavljena danas. Slackware 13.0 donosi, za njega, svakako značajne novine i to pre svega konačno zvanična "native" podrška za 64bit. hardver koji će od sada biti ravnopravno biti predstavljena posebnim portom SLackware-a. Tu je i zamena default grafičkog okruženja i prelazak na KDE 4.x seriju, tačnije KDE 4.2.4. Tu je i Xfce 4.6.1 za one kojima je brzina najbitnija. Pored toga uveden je već spominjani .txz package format koji poseduje mnogo veći stepen kompresij. Naravno, lista unapređenja je mnogo veća i može se pogledati na zvaničnoj najavi http://www.slackware.com/announce/13.0.php

Lista svih softverskih paketa: http://ftp://ftp.slackware.com/pub/slackware/slackware-13.0/PACKAGES.TXT
« Last Edit: 28.08.2009. 14:04 by Sava » Report to moderator   Logged
Mladen Isaković
Administrator
Ekspert

Ugled 19

Slack Rules !!!

Linux
Browser:
Firefox 3.0.10

« Reply #3 on: 29.08.2009. 00:43 »

Javi kako je prošlo, i kakvi su utisci, i - ima li neke bitne razlike kad je feel'n'look u pitanju smiley

Sava
Poznata ličnost

Ugled 6

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #4 on: 29.08.2009. 02:35 »

Javi kako je prošlo, i kakvi su utisci, i - ima li neke bitne razlike kad je feel'n'look u pitanju smiley
Pa normalno da cu javiti i postavitu scrinove:) Sutra sam tu sa informacijama smiley
enaB
Poznata ličnost

Ugled 8

Linux
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #5 on: 29.08.2009. 23:20 »

Instalirao danas popodne 64-bitnu verziju na novi ext4 fajl-sistem laugh, pa da javim svoje utiske dok mi još nije istekao net u ponoć.
Prvo što sam primetio je da sporo podiže KDE, i sve je nekako bilo sporije. Isključio sam Akonadi i fajl indexed koji je drndao u pozadini. To je rešilo problem sa sporošću.
Druga stvar koju sam hteo da promenim je boja taskbara, a te mogućnosti još nema ugrađene, kao i nepostojanje Align to grid opcije za widgete na desktopu.
Treća mana je što kad idem na Logout, umesto konzole me dočeka crn ekran. Može da se kuca ali sve na slepo.

Toliko sam uspeo da primetim, ostalo su pohvale wink samo treba da se naviknem da novo okruženje, onaj stari KDE mi se ucrtao na monitor laugh (ali bukvalno, nazire se taskbar kad ugasim monitor)
« Last Edit: 05.09.2009. 00:29 by enaB » Report to moderator   Logged
branko
Administrator
Ekspert

Ugled 23

Linux (Gentoo)
Browser:
Firefox 3.0.11

« Reply #6 on: 03.09.2009. 08:23 »

Lepo, docekasmo i 13. izdanje, skinuo sam ISO za 64bitni slackware, pa cu ovih dana malo da se pozabavim s tim u vbox-u.
Pozdrav

Happy Slacking!  grin
Sava
Poznata ličnost

Ugled 6

Windows XP
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #7 on: 03.09.2009. 20:04 »

Ja nikako da stignem da ga Instaliram... Moram pokusati za vikend ako nadjem vremena...
Bl00daXe
Poznata ličnost

Ugled 4

All information should be free!!!

Linux
Browser:
Firefox 2.0.0.14

« Reply #8 on: 10.09.2009. 01:29 »

ja ga skinuo..i narezao...al sjeban iso bio...nece da boot-a :S moram opet da skidam smiley
qki
Elitni član

Ugled 16

Linux (Gentoo)
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #9 on: 10.09.2009. 01:35 »

ja ga skinuo..i narezao...al sjeban iso bio...nece da boot-a :S moram opet da skidam smiley

Kako si skinuo? Torrent ili direktno sa nekog mirror-a?

Mozda nisi dobro narezao...
Bl00daXe
Poznata ličnost

Ugled 4

Linux
Browser:
Firefox 2.0.0.14

« Reply #10 on: 10.09.2009. 02:23 »

nije mi prvi put da rezem...i ovu verziju na kojoj sam sad 12.1 sam isto tako rezao i radi ... a skidam sam sa ftp ..nije torrent... sad sam skinuo novu verziju pa cu da narezem...pa videcu dal ce da boota.... ali ako nema neke velike razlike osim kde 4 sto je ubacen...nebih ni menjao...
Bl00daXe
Poznata ličnost

Ugled 4

Linux
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #11 on: 10.09.2009. 13:04 »

evo me na slacku 13.0...nije los...ali je bas saren...alli ok... nego me zeza rezolucija...da nez neko da mi pomogne da to resim...default rez mog monitora je 1280x1024..a ovde nemogu da povecam vecu od 800x600...???
drummer
Povremen korisnik
**

Ugled 3

Linux
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #12 on: 10.09.2009. 13:51 »

Imas problem sa xorg.conf podesavanjima. Trebalo bi da dodas u sekciju "Monitor" vrednosti za Horizontal i Vertical refresh. Trenutno nisam kuci, ali popodne mogu da ti ovde postavim vrednosti koje sam ja upisao i resio taj problem smiley. Koju graficku kartu imas?

Meni 64-bit verzija radi vec 10-ak dana i prezadovoljan sam brzinom rada i opstim feel&look-om smiley. Doduse, ja sam vise na xfce (nekako me podseca na pocetke KDE-a, pa mi je bolji od KDE4 - licno misljenje). Bilo bi bolje da su postavili u repo i KDE3 kao opciju jer mi KDE4 ipak jos uvek ne "lezi"...mada, i takav bolje je optimizovan nego kod nekih slicnih distribucija (Arch Linux 64-bit mi je najsveziji primer), brzi je i stabilniji. Imao sam malih problema sa 32-bit podrskom, jer je baza 64-bit programa za slack jos uvek mala ali i to sam uspesno resio smiley
« Last Edit: 10.09.2009. 13:55 by drummer » Report to moderator   Logged
Bl00daXe
Poznata ličnost

Ugled 4

Linux
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #13 on: 10.09.2009. 14:23 »

sad sam uradio tako sad cu vidim dal radi

ej druze..namestio sam...nije trebalo da podesavam vec samo drajver da instaliram.... skinuo sam sa nvidia.....i instal...sljaka vrh sad smiley btw tnx..u svakom slucaju...
« Last Edit: 10.09.2009. 17:05 by Mladen Isaković » Report to moderator   Logged
qki
Elitni član

Ugled 16

Linux (Gentoo)
Browser:
Firefox 3.5.2

« Reply #14 on: 10.09.2009. 15:40 »

Mislim da ste otisli u off na ovoj temi.police Bl00daXe trebao si odmah da otvoris posebnu temu za rezoluciju, ali vjerujem da ce vec neko od moderatora to srediti. Inace, xorg.conf se vise ne koristi, vec se konfiguracija X servera vrsi automatski preko HAL-a.

@drummer

Drugi ne mogu koristiti tvoje vrijednosti frekvencija monitora na svojim konfiguracijama!
Pages: [1] 2 3   Go Up
  Print  

Jump to: