Slackware-Srbija
06.09.2010. 18:48 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: slackware-srbija.org na irc.freenode.net mrezi, kanal #slackware-srbija

Website   Home   Help Search Login Register  
Pages: [1]   Go Down
  Print  
Author Topic: Transliterator - konverzija ćirilica <-> latinica  (Read 2010 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
ivanp84
Stalni član

Ugled 9

Linux
Browser:
SeaMonkey 1.1.13

« on: 25.01.2009. 19:57 »

Juče sam prijatelju narezao jedan film, međutim podnatpis je bio u ćiriličnom kodu i njegov DVD plejer je počeo da prikazuje kvržice i crtice kao da pokušava nešto da mu saopšti na islandskom... Problem je naravno brzo rešio tako što je u M$ Word -u prekodovao fajl...
Da skratim priču, danas mi je sinula ideja da napravim programčić koji radi taj posao u našem narodu prozvan transliteracija  smiley
Za rešavanje bilo kakvih problema sa stringovima kod mene je Pajton nezamenljiv. Uzgred stoji i ono "life is short - you need Python!"  smiley Evo programa... Možda će još neko naći da je koristan...

Eh da, iako sam se potrudio da program ima uputstvo kako se koristi, da ipak opet napomenem da radi sa UTF-8 kodiranim datotekama.
Pozdrav!

+----------------------------------------------+
Mala izmena, otkrio sam grešku u fajlu prilikom konvertovanja latinice u ćirilicu ('nj' je konvertovao u 'нј'). Sada je izmenjena, tako da program sada sve konvertuje ispravno. Izmenjena verzija je u attachment-u.
Pozdrav!

* tl.zip (1.6 KB - downloaded 173 times.)
« Last Edit: 26.01.2009. 00:42 by ivanp84 » Report to moderator   Logged

If you don't care where you are, then you ain't lost.
atomic
Guest
« Reply #1 on: 25.01.2009. 21:13 »

Hvala što si ga podelio sa nama. I moj dvd player brlja nekad sa titlom.
Report to moderator   Logged
Pages: [1]   Go Up
  Print  

Jump to: